ترکیبات فنلی

عسل حاوی حدود 180 نوع ترکیب مختلف است ، از جمله آب ، قندها ، آمینو اسیدها ، پروتئین ها ، آنزیم ها ، مواد معدنی ضروری ، ویتامین ها و مواد  شیمیایی مختلف. از زمان های بسیار قدیم ، عسل نه تنها به عنوان یک ماده غذایی یا شیرین کننده در نظر گرفته می شد ، بلکه به عنوان دارویی برای تحریک بهبودی زخم ، بازسازی بافت و تسکین اختلالات دستگاه گوارش ، التهاب لثه و بیماری های مختلف دیگر نیز مورد استفاده قرار می گرفت. پیشنهاد می شود که اثرات درمانی عسل از وجود مولکول های مختلف آنتی اکسیدانی ، از جمله ترکیبات فنلی ، مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنلی ناشی می شود. چندین مطالعه آزمایشگاهی، فعالیت ضد میکروبی ، ضد ویروسی ، ضد قارچی ، ضد سرطانی و ضد دیابت عسل را نشان داده اند.

پلی فنول ها یک دسته ناهمگن از ترکیبات شیمیایی هستند که می توانند به دو دسته تقسیم شوند: فلاونوئیدها (فلاونول ها ، فلاون ها ، فلاوانول ها ، فلاونون ها ، آنتوسیانیدین ، کالکون ها و ایزوفلاون ها)و غیر فلاونوئیدها (اسیدهای فنلی). ترکیبات فنلی موجود در عسل عمدتا به منشا گل آن بستگی دارد. در واقع ، این ترکیبات می توانند به عنوان ابزاری برای طبقه بندی و احراز هویت، بخصوص در مورد ارقام تک گل استفاده شوند. فنلها  به عنوان  عامل اصلی فعالیت آنتی اکسیدانی عسل شناخته شده اند.

در این آزمایشگاه مقدار