انزیم کاتالاز در عسل

انزیم کاتالاز در عسل

انزیم کاتالاز در عسل یکی از آنزیمهای عسل هست که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. این آنزیم سبب تجزیه پراکسید هیدروژن در عسل می شود. پراکسید هیدروژن ترکیبی است که از فعالیت انزیم گلوکز اکسیداز حاصل می آید. انزیم گلوکز اکسیداز گلوکز را  به گلوکونیک اسید و پراکسید هیدروژن تبدیل می نماید. حضور پراکسید هیدروژن باعث افزایش خاصیت ضد باکتریایی در عسل می شود. بالا بودن مقدار پراکسید هیدروژن توانایی ضد باکتریایی آن را افزایش می دهد. با توجه به اینکه انزیم کاتالاز پراکسید هیدروژن را تجزیه می کند. افزایش فعالیت کاتالاز در عسل سبب کاهش مقدار پرکسید هیدروژن و به دنبال آن سبب کاهش خاصیت آنتی باکتریایی عسل می شود. بنابراین هر چه مقدار فعالیت کاتالاز در عسل کمتر باشد کیفیت عسل برای خاصیت انتی باکتریال آن افزوده می شود.

در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی، اساتید دانشکده علوم و فناوری زیستی و متخصصین با تجربه در زمینه عسل، تست کاتالاز عسل و سایر تست های تکمیلی مرغوبیت عسل را با بالاترین کیفیت و نهایت دقت انجام می‌دهند. جهت ثبت درخواست انالیز عسل، می‌توانید با شماره 09125518476 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید و پس از تایید نمونه خود را ارسال بفرمایید.

برای مطالعه سایر فاکتورهای مهم آزمایش عسل میتوانید به لینک مراجعه کنید. 

رادیکالهاي آزاد دربسیاري از بیماريها مانند تصلب شرائین، سرطان، آماس مفصـلی و فرایند پیري نقش دارند. گونـه هـاي فعـال اکسـیژنی یـا ROS ، شـامل چندین گونه هستند که می توانند به عنوان متابولیتهاي واسطه اي طی فرایندهاي بیوشیمیایی وفیزیولوژي داخل سلول تولید شوند. برخلاف دیگر گونه هاي فعال اکسیژن، هیدروژن پراکسید ترکیبی پایدار است. کاتالاز  از مهمترین آنزیمهاي آنتی اکسیدان است که هیدروژن پراکسید را به آب و اکسیژن تجزیه مـی کنـد. بنابراین آنزیم کاتالاز سهم مهمی در حذف پراکسید هیدروژن داشته و کمک می کند که از تاثیرات مضر آن در سلول  بکاهد. بررسی فعالیت این آنزیم در عسل می تواند به عنوان خواص درمانی عسل مطرح شود. آنالیز عسل در مورد کاتالاز همچنین می تواند شاخصی در رابطه با تازه یا قدیمی بودن عسل باشد.

تست انزیم کاتالاز عسل

برای سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز در عسل نیاز به استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible می باشد  و در این راستا کاهش میزان پراکسید هیدروژن را در طول موج 240 نانومتر اندازه گیری می کنند.

در آزمایشگاه عسل دانشگاه شهید بهشتی تست انزیم کاتالاز عسل و سایر ازمون های مهم عسل اندازه گیری می‌شود.

شماره تماس جهت مشاوره رایگان و ارسال نمونه عسل:  09125518476

آنزیم های موجود در عسل

آنزیم های موجود در عسل، شامل انزیم های  متنوعی می شوند  از جمله آمیلاز، گلوکز اکسیداز، اینورتاز، کاتالاز، اسید فسفاتاز و استیل کولین استراز. در تعدادی منابع علمی آنزیم پروتئاز نیز گزارش شده است.

به صورت کلی، با سنجش میزان فعالیت آنزیم های موجود در عسل، می توان به تازه یا کهنه بودن عسل پی برد. در نظر داشته باشید که برخی از آنزیم ها کمک به افزایش خاصیت درمانی عسل نیز می کنند. مثلا بالا بون فعالیت آنزیم گلوکز اکسیداز، باعث افزایش خواص ضد باکتریایی عسل می کند. سنجش فعالیت انزیم های موجود در عسل، کاری تخصصی هست که هر آزمایشگاهی نمی تواند آن را انجام دهد. در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهیدبهشتی، یک عضو هیئت علمی که تخصص در آنزیم شناسی دارد این کار را انجام می دهد.

منشا انزیم های عسل

منشاء بیشتر آنزیم های موجود در عسل، زنبور می باشد بغیر از آنزیم اسید فسفاتاز که منشاء آن دانه گرده، شهد و مخمر می باشد که از این آنزیم به عنوان یک شاخص برای تشخیص منشاء گیاهی عسل استفاده می شود.

نتیجه گیری

سنجش آنزیم ها در عسل بسیار مهم هست هم از جهت تشخیص کیفیت عسل و هم از جهات دیگر. بنابراین از آنجایی که کار با آنزیم و سنجش فعالیت آنزیم بسیار پیچیده و نیاز به تخصص انزیمولوژی دارد، لذا هر آزمایشگاهی نمی تواند آنزیم های موجود در عسل مانند آنزیم کاتالاز در عسل را سنجش نماید. نکته دیگر اینکه تست کاتالاز عسل می تواند به عنوان یک تست مکمل برای تست گلوگزاکسیداز عسل در نظر گرفته شود

نوشتهٔ پیشین
خاصیت ضد سرطانی
نوشتهٔ بعدی
عسل اسیدی است یا قلیایی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست