ازمایش ساکارز عسل

 

ازمایش ساکارز عسل جهت تعیین درصد قند ساکارز در عسل می باشد. چون درصد ساکارز بدست آمده از آزمون ساکارز عسل یکی از معیارهای طبیعی بودن عسل می باشد، بنابراین درصد فوق از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که درصد ساکارز می تواند نشان دهنده آن باشد که آیا زنبور از شهد تغذیه کرده است یا از شکر که این خود شاخصی برای تقلبی یا غیر تقلبی بودن عسل می باشد.

البته سایر قندهای دوتایی، چندتایی و تکی نیز در عسل وجود دارند که درصد برخی از آنها از جمله گلوکز و فروکتور بسیار مهم می باشد. درصد ساکارز در کنار درصد قندهای گلوکز و فروکتور معیار بسیار خوبی جهت تخمین مقدار تغذیه شهدی زنبور می باشند البته برای تعیین دقیق طبیعی بودن عسل، باید ازمون های دیگری مثل پرولین هم حتما انجام شود.

ساکارز در عسل چیست؟

ساکارز یا سوکروز یا همان شکر یک قند دوتایی است که از پیوند دو تک قندی گلوکز و فروکتور تشکیل می شود. ساکارز یکی از قندهای اصلی شهد گل ها می باشد که پس از وارد شدن شهد به بدن زنبور در آنجا تا حدودی به قندهای ساده خود تجزیه می شود و بقیه آن در شهد می ماند. پس از قرار دادن شهد در کندو، بواسطه بال زدن زنبور بالای کندو، شهد غلیظ شده و در نهایت مقدار ساکارز آن به حدود حداکثر ۵ درصد می رسد.

روش اندازه گیری ساکارز در عسل

اندازه گیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملا دقیق می باشد که مختص آزمایشگاه عسل دانشگاه شهید بهشتی بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری انجام نمی شود. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در بسیاری از آزمایشگاه ها انجام می گیرد بسیار دقیقتر و ساده تر می باشد.

در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی مقدار ساکارز عسل به روش آنزیمی اندازه گیری می شود که بسیار دقیق تر از روش هیدرولیز اسید است.

آزمایش تعیین ساکارز عسل را عموما با روشی موسوم به روش فهلینگ انجام می دهند. این روش نوعی تجزیه اسیدی ساکارز می باشد و چون رنگ سنجی آن به صورت چشمی انجام می شود از دقت پایینی برخوردار است و همچنین تکرار پذیر نیز نمی‌باشد.

روش دیگر اندازه گیری ساکارز عسل، به کمک دستگاه HPLC می باشد. این روش اگرچه دقیق است ولی دستگاه و معرف‌های آزمابش بسیار گران هستند و هزینه این آزمایش بالاست.

آزمایشگاه عسل دانشگاه شهید بهشتی ( عسل آزمای بهشتی) روش نوینی موسوم به روش آنزیمی برای تعیین ساکارز عسل نوآوری کرده که هزینه کمی دارد و بسیار دقیق بوده و تکرارپذیر است.

میزان ساکارز در عسل طبیعی

میزان ساکارز در عسل طبیعی و مرغوب معمولا کمتر از 5 در صد است. البته مقدار ساکارز بستگی به نوع محل و گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه نموده است، مثلا عسل کنار  در صد بالای ساکارز (بیش از 5 در صد) و عسل وحشی در صد پایینی از ساکارز دارد ( کمتر از 1 درصد). از طرفی میزان ساکارز در عسل می تواند نشان دهنده آن باشد که آیا زنبور از شهد تغذیه کرده است یا از شکر که این خود شاخصی برای تقلبی یا غیر تقلبی بودن عسل می باشد.
درصد ساکارز در شهد گلها عموما بالا می باشد ولی پس از وارد شدن شهد به بدن زنبور و تجزیه آن، درصد آن به مقدار زیادی کم می شود. در مرحله بعد زمانی که زنبور شهد را به کندو انتقال داده و بالای آن بال می زند و عسل غلیظ می شود در نهایت مقدار ساکارز به حداکثر ۵ درصد می رسد. لازم به ذکر است که در برخی از عسل ها بطور طبیعی تا حدود ۱۰ درصد ساکارز دارند. لازم بذکر است درصد ساکارز، معیار مهمی برای تخمین مقدار تغذیه شهدی زنبور می باشد ولی به تنهایی کافی نیست. این درصد در کنار درصد قندهای گلوکز و فروکتور و میزان پرولین و…می توانند تا حدود زیادی مقدار تغذیه شهدی زنبور را تعیین کنند.

خدمات ازمایشگاهی تست ساکارز عسل در ازمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی

آزمایش ساکارز عسل در این آزمایشگاه با دقیق ترین دستگاه ها و روش ها و همچنین چندبار تکرار انجام می شود و هزینه آن 290.000 تومان می باشد. همچنین جهت اطمینان مردم عزیز ازمایش عسل در این آزمایشگاه توسط استاد دانشگاه انجام می‌شود(نه پرسنل).
جهت ارسال نمونه به آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی، کافیست یک پیامک به شماره زیر ارسال نمایید:
09125518476

کلام آخر:

در سری ازمایش های عسل، آزمایش ساکارز عسل اولین آزمایشی هست که میبایست انجام شود. جهت تعیین دقیق طبیعی بودن عسل، باید آزمایش های دیگری همچون ازمایش پرولین، HMF، فعالیت امیلازی و سایر فاکتورهای جهت تعیین خواص دارویی و درمانی عسل انجام شود. برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

 

نوشتهٔ بعدی
خاصیت ضد آلزایمری عسل

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست