ازمایش عسل

آزمایش عسل

آزمایش عسل مطمئن ترین شیوه تشخیص کیفیت عسل از لحاظ طبیعی بودن و میزان ترکیبات درمانی موجود در عسل است. البته باید توجه داشت که با توجه به تقلب های گسترده در این حوزه، برای تشخیص کیفیت عسل، نباید به یک یا دو یا سه آزمایش عسل کفایت کرد.

عسل مانند یک پازل است و باید تعدادی آزمایش عسل انجام شود تا بتوان به صورت دقیق به میزان طبیعی بودن و میزان ترکیبات درمانی عسل پی برد. در واقع در آزمایش عسل، باید داده های چندین آزمایش در کنار همدیگر تفسیر شوند.

آزمایش عسل در آزمایشگاه آزمایش عسل در آزمایشگاه

آزماش عسل در آزمایشگاه تخصصی عسل بسیار اهمیت دارد. زیرا خواص درمانی و کیفیت عسل با آزمایش های معمول و تخصصی(در کنارهمدیگر) قابل تشخیص است. مرحله اول آزمایش عسل در آزمایشگاه تعیین کیفیت عسل می باشد سپس نیاز است اطلاعات جواب آزمایش، تجزیه و تحلیل شود و داده ها کنار همدیگر تفسیر شوند.

فاکتورهای آزمایش عسل

فاکتورهای آزمایش عسل که در تعیین کفیت عسل و تعیین توان درمانی عسل مورد بررسی قرار می گیرند، شامل موارد زیادی است که مهم ترین آنها در ذیل آورده شده است.

  1. سنجش میزان ساکارز: اولین آزمایش جهت تشخیص طبیعی بودن عسل هست. ولی توجه نمایید که سنجش ساکارز به تنهایی کافی نیست و باید جهت تشخیص طبیعی بودن عسل، برخی آزمایش ها از قبیل سنجش پرولین هم انجام شود.
  2. سنجش میزان پرولین: آزمایش دیگری است که کمک فراوانی به تشخیص طبیعی بودن عسل می کند.
  3. سنجش فعالیت آمیلاز(دیاستاز): نشان دهنده میزان تازگی عسل است.
  4. سنجش میزان *HMF*: که در صورت حرارت دادن به عسل و همچنین‌ گذر زمان، در عسل افزایش می یابد ( در بسیاری از مقالات علمی بیان شده که این ماده برای سلامتی انسان مضر است.

(با سنجش این چهار فاکتور تا حدود زیادی به کیفیت عسل می توان پی برد)

– برخی از فاکتورهایی که میزان خواص دارویی و درمانی عسل را نشان می دهند عبارتند از:

  • فاکتور آنتی اکسیدانی، نشان دهنده خاصیتی هست که ضد انواع بیماری های مزمن(از قبیل سرطان، بیماری های قلبی-عروقی، بیماری های عصبی-روانی، بیماری های پوستی و اندام های داخلی) می باشد.
  • فاکتور گلوکز اکسیداز، یکی از نشانگر های خاصیت ضد باکتریایی عسل است.
  • فاکتور فنل تام، نشان دهنده خاصیت ضدالتهابی و همچنین ضد بیماری های مزمن(مانند سرطان و…) می باشد. در نتیجه، مجموع میزان فنل تام و درصد آنتی اکسیدانی عسل، نشان دهنده توان آنتی اکسیدانی عسل است.

چرا آزمایشگاه عسل بهشتی برای آنالیز عسل طبیعی؟

ویژگی های آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی: آزمایش عسل در آزمایشگاه

  1. آزمایش ها توسط عضو هیئت علمی دانشگاه انجام می شود(نه پرسنل)
  2. بسیاری از عسل های سراسر کشور به این آزمایشگاه ارسال می شود لذا این آزمایشگاه قدرت شناسایی برترین عسل های ایران جهت معرفی را دارد.
  3. آزمایش های این آزمایشگاه موارد زیر را در عسل مشخص می کنند:
    الف.میزان طبیعی بودن عسل
    ب.میزان تازه بودن عسل
    ج:میزان تولید برخی مواد مضر در عسل
    د:میزان ترکیبات دارویی در عسل
    و بسیار دیگر از موارد
  4. رتبه بندی عسل از لحاظ توان درمانی
  5. برخی تکنیک ها مختص این آزمایشگاه هست مثلا سنجش ساکارز به روشی جدید با تکرار پذیری و دقت بسیار بالا و همچنین بسیار سریع انجام می‌شود که دانش فنی آن فقط در این آزمایشگاه می باشد.
  6. استفاده از تکنیک اسپکتروفتومتری جدید که مختص آزمایشگاه تخصص عسل دانشگاه شهیدبهشتی هست و در دنیا برای اولین بار انجام شده است. با این تکنیک ، قطعا و صد در صد عسل های تقلبی شناسایی می شوند و هیچ راه فراری برای متقلبین نمی گذارد.
  7. برخی از تکنیک های آزمایشگاهی سنجش کیفیت عسل، در این آزمایشگاه ارتقا یافته اند مانند نسبت فروکتوز به گلوکز در نتیجه اگر واحد بسته بندی دارید یا اینکه صادر کننده عسل هستید، می توانید از مزایای این آزمایشگاه استفاده نمایید.

کلام آخر

برای سنجش کیفیت عسل و سنجش توان درمانی عسل، راهی جز آزمایش عسل بویژه آزمایش عسل در آزمایشگاه تخصصی عسل وجود ندارد. توجه نمایید که آزمایش عسل در آزمایشگاه اولین قدم هست و باید بعد از آزمایش عسل، نتایج تجزیه و تحلیل شوند.

 

نوشتهٔ پیشین
آزمایشگاه عسل در تهران
نوشتهٔ بعدی
هزینه آزمایش عسل در آزمایشگاه

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست