ph عسل طبیعی

عسل اسیدی است یا قلیایی

شاید برایتان این سوال پیش امده باشدکه عسل اسیدی است یا قلیایی؟

عسل دارای انواع مختلفی از اسیدها است که شامل اسیدهای آلی و آمینو اسیدها می شود. با این حال ، انواع مختلف و مقدار آنها ، بسته به نوع عسل ، به میزان قابل توجهی متفاوت است. این اسیدها ممکن است آروماتیک (حلقوی)  یا آلیفاتیک (خطی) باشند. برخی اسیدها با تعامل با طعم دهنده های دیگر در عسل، به میزان زیادی به عطر و طعم عسل کمک می کنند.

اسیدهای آلی بیشترین  اسیدهای موجود در عسل را تشکیل می دهند. پس اسیدیته عسل بیشتر مربوط می شود به اسیدهای آلی موجود در عسل. اسید گلوکونیک که با عملکرد آنزیم گلوکز اکسیداز از گلوکز بوجود می آید به عنوان یکی از بیشترین اسیدهای آلی موجود در عسل به شمار می رود. مقادیر اندکی از اسیدهای آلی دیگر نیز وجود دارد که متشکل از فرمیک ، استیک ، بوتیریک ، سیتریک ، لاکتیک ، مالیک ، پیروگلوتامیک ، پروپیونیک ، والری ، کاپرونیک ، پالمتیک و سوکسینیک اسید می باشند.

با توضیحات بالا، ایا عسل اسیدی است؟

تست / ازمون اسیدیته عسل

سنجش میزان اسیدیته عسل به کمک دستگاه pH متر انجام می شود. در واقع بعد از کالیبره کردن دستگاه، میزان اسیدیته عسل اندازه گیری می شود.

آنالیز pH عسل از این نظر اهمیت دارد که مشخص می کند چه مقدار از گلوکز تبدیل به گلوکونیک اسید شده است. این بدان معنا است که هر چه مقدار اسید گلوکونیک بیشتر باشد یعنی انزیم گلوکز اکسیداز زمان بیشتری برای تبدیل گلوکز به گلوکونیک اسید داشته است و عمر نگاهداری عسل بیشتر بوده است بدین ترتیب هر چه pH کمتر باشد به معنای آنستکه عسل به مدت بیشتری در قفسه نگاهداری شده است و تازگی کمتری دارد.

ph عسل طبیعی

pH عسل می تواند بین 5/3 تا5/5 متغیر باشد. اینکه pH عسل در کجای این دامنه قرار می گیرد برمی گردد به ترکیبات عسل که از شهد گل وارد عسل شده اند.

اسیدآمینه های موجود در عسل

اسید آمینه های زیادی در عسل وجود دارد. اینکه کدام نوع اسید آمینه در عسل بیشتر باشد، وابسته به نوع عسل و نوع شهدی است که عسل از آن شهد درست شده است. توجه نمایید که اسید امینه پرولین، بیشترین اسید امینه موجود در عسل را به طور عموم تشکیل می دهد و میزان این اسیدآمینه، یکی از شاخصه های مهم در تشخیص عسل طبیعی می باشد.

ایا اسیدی بودن عسل برای سلامتی مضر است؟

اسیدی بودن عسل نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه دارای فوایدی نیز می باشد. عسل به دلیلی اسیدی بودنش، کمک به ترمیم سریع تر زخم می نماید یعنی در واقع محیط رشد باکتری روی زخم را از بین می برد و محیط زخم را برای تکثیر میکروارگانیسم ها نامساعد می کند و در نتیجه کمک به بهبود سریع تر زخم می نماید. همچنین اسیدی بودن عسل، باعث می شود که میکروارگانیسمی نتواند در عسل رشد کند. اسیدی بودن عسل فواید دیگری هم دارد که به مرور با آنها آشنا خواهیم شد.

کلام آخر

عسل به دلیل ترکیبات مفید زیادی که دارد و همچنین به دلیل دارا بودن ویژگی اسیدی بودن، لذا در درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین در جلوگیری از ایجاد بسیاری از بیماری ها نقش دارد. توجه نمایید که نباید در ترکیبات عسل دست کاری کرد زیرا ترکیبات مفید عسل تا زمانی خواص خود را دارند که به همین صورت در کنار یکدیگر و در محیط اسیدی خاص خود قرار داشته باشند.

نوشتهٔ پیشین
انزیم کاتالاز در عسل
نوشتهٔ بعدی
قند های احیاکننده در عسل

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست