قند های احیاکننده در عسل

قند های احیاکننده در عسل

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پرارزش است و ویژگی های درمانی زیادی را به خود اختصاص داده است. عسل اشباع از قندهاست و دو ترکیب مهم و فراوان در عسل، گلوکز و فروکتوز است. ترکیبات عسل تشکیل دهنده بوی خوش و مزه آن هستند که مربوط به گونه گیاهان است. بیشترین قند موجود در عسل، قندهای احیاکننده هستند و مقدار قندهای احیاکننده وابسته به ماهیت شهد می باشد.
قندهایی در عسل هستند که می توانند برخی از معرفها را احیا کنند و خود اکسید شوند به این قندها، قندهای احیاکننده در عسل می گویند. این قندها در عسل عمدتا شامل فروکتوز، گلوکز و مالتوز می باشند. طبق استاندارد مقدار این قندها حداقل ۶۵ درصد می باشند. لذا اندازه گیری قند های احیاکننده عسل از اهمیت بالایی برخوردار است.
اندازه گیری میزان قندهای احیاکننده، یکی از فاکتورهای فیزیکوشیمیایی سنجش کیفیت عسل هست که در آزمایشگاه انجام می شود.
عسل مانند یک پازل هست و حتما باید چندین آزمایش روی آن انجام شود تا بتوان به کیفیت آن پی برد لذا یکی از آن آزمایش‌ها، اندازه گیری قندهای احیا کننده هست.

در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی، اساتید دانشکده علوم و فناوری زیستی بهشتی و متخصصین با تجربه در زمینه عسل، نسبت قندهای موجود در عسل و سایر تست های تکمیلی مرغوبیت عسل را با بالاترین کیفیت و نهایت دقت انجام می‌دهند.

جهت ثبت درخواست انالیز عسل، می‌توانید با شماره 09125518476 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید و پس از تایید نمونه خود را ارسال بفرمایید.

نسبت فروکتوز به گلوکز در عسل

نسبت فروکتوز به گلوکز در عسل طبیعی سوال بسیاری از افراد دیابتی است. قندهای فروکتوز و گلوکوز مهم ترین قندهای موجود در عسل هستند. از آنجایی که در شهد گل ها مقدار قند فروکتور از گلوکز بیشتر است، در عسل های طبیعی نیز نسبت فروکتوز به گلوکز معمولا بالای 9/0 می باشد. طبق استاندارد این نسبت بین 9/0 تا 2/1 می باشد. اگر این نسبت کمتر از 9/0یا بیشتر از 2/1 باشد احتمالا زنبور از منابع غیر شهدی تغذیه کرده است. در واقع اگر عسلی از موادی غیر از شهد(مثل شربت فروکتور و شربت گلوکز) تولید شده باشد این نسبت به هم می خورد.

قابل توجه اینکه روش اندازه گیری نسبت فروکتوز به گلوکز در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهیدبهشتی ارتقا یافته و بهینه شده است.

برای مطالعه سایر فاکتورهای مهم آزمایش عسل میتوانید به لینک مراجعه کنید.

میزان نسبت فروکتوز به گلوکز می تواند در تعیین مدت زمان رس بستن و تفکیک عسل های طبیعی از عسل های تغذیه ای (با در نظر گرفتن سایر شاخص ها) مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت قندهای احیا کننده و غیر احیا کننده در عسل

قندهایی که قادر به احیا برخی معرف ها نیستند قندهای غیر احیا کننده هستند. ساکارز قند غیر احیا کننده عسل است که طبق استاندارد مقدار آن زیر ۵ درصد می باشد. البته برخی عسل ها بطور طبیعی ساکارز بالای ۵ درصد دارند. تعیین مقدار ساکارز در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی با روشی جدید و بسیار دقیق و اختصاصی انجام می شود.

کلام آخر

اندازه گیری قندهای احیاکننده در عسل و همچنین تعیین نسبت فروکتوز به گلوکز در عسل، فاکتورهای مهمی در سنجش کیفیت عسل هستند ولی حتما باید در کنار آنها، آزمایشات دیگری انجام شود تا دقیق بتوان به کیفیت عسل پی برد

نوشتهٔ پیشین
عسل اسیدی است یا قلیایی
نوشتهٔ بعدی
درصد رطوبت عسل

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست