مهمترین مواد تشکیل دهنده عسل شامل موارد زیر میباشد:
آب – قندهای احیاکننده مانند گلوکز و فروکتوز و قندهای غیر احیاکننده مانند ساکارز – آمینواسیدهای آزاد مانند پرولین – انواع آنزیم ها مانند آمیلاز، سوکراز، گلوکزاکسیدار، کاتالاز – ترکیبات فنلی شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها – رنگدانه ها مانند کاروتن ها، آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها – اسیدهای آلی مانند اسید گلوکونیک – انواع اسیدهای آمینه معدنی مانند اسیدسیتریک و اسید استیک – آب اکسیژنه که در اثر فعالیت آنزیم گلوکز اکسیداز تولید می شود – عناصر معدنی مانند آهن، کلسیم، سدیم ، پتاسیم و فسفر
در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی، آزمون های تعیین ترکیبات عسل و سایر تست های تکمیلی مرغوبیت عسل را با بالاترین کیفیت و نهایت دقت انجام میدهند. جهت ثبت درخواست انالیز عسل، میتوانید با شماره 09125518476 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید و پس از تایید نمونه خود را ارسال بفرمایید.
مهمترین مواد تشکل دهنده عسل | جزئیات |
آب | آب H2O |
قندها | قندهای احیاکننده (گلوکز، فروکتوز)، قندهای غیر احیاکننده (ساکارز) |
اسیدهای آمینه | آمینواسیدهای آزاد (پرولین)، اسیدهای آمینه معدنی (اسیدسیتریک، اسید استیک) |
آنزیمها | آمیلاز، سوکراز، گلوکزاکسیدار، کاتالاز |
ترکیبات فنلی | اسیدهای فنلی، فلاونوئیدها |
رنگدانهها | کاروتنها، آنتوسیانینها، فلاونوئیدها |
اسیدهای آلی | اسید گلوکونیک |
سایر ترکیبات | آب اکسیژنه (تولید شده توسط آنزیم گلوکز اکسیداز) |
عناصر معدنی | آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر |
ترکیبات درمانی عسل
هرچند تمام ترکیبات عسل در خواص درمانی آن سهیم هستند ولی ترکیبات زیر بیشترین تاثیرات را دارند.
- آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن: این ترکیب سبب اکسید شدن ترکیبات غشای باکتری ها می شود، و به نابودی آن ها کمک می نماید.
- گلوکونیک اسید و سایر اسیدهای عسل: این اسیدها سبب اسیدی شدن محیط عفونت شده و سبب تخریب سلول های باکتری می شوند.
- قند: قندها سبب غلیظ شدن عسل می شوند ، این باعث کشیده شدن آب از باکتری ها در محل عفونت شده و سبب مردن باکتری ها می شوند.
سه عامل بالا سبب خواص ضد میکروبی عسل می شوند که اهمیت زیادی در ترمیم و بهبود زخم دارد.
- ترکیبات فنلی: این ترکیبات آنتی اکسیدان های قوی هستند که در خنثی سازی رادیکال های آزاد و رفع التهاب اندام ها و انواع بیماریهای التهابی مانند انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی ، روانی، عصبی و پوست و مو و … بسیار موثرند.
- انواع رنگدانه ها: این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و به خواص ضد التهابی عسل کمک می کنند. به همین جهت هرچه رنگدانه های عسل بیشتر باشد، درمانی تر است.