مهمترین مواد تشکیل دهنده عسل شامل موارد زیر میباشد:
آب – قندهای احیاکننده مانند گلوکز و فروکتوز و قندهای غیر احیاکننده مانند ساکارز – آمینواسیدهای آزاد مانند پرولین – انواع آنزیم ها مانند آمیلاز، سوکراز، گلوکزاکسیدار، کاتالاز – ترکیبات فنلی شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها – رنگدانه ها مانند کاروتن ها، آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها – اسیدهای آلی مانند اسید گلوکونیک – انواع اسیدهای آمینه معدنی مانند اسیدسیتریک و اسید استیک – آب اکسیژنه که در اثر فعالیت آنزیم گلوکز اکسیداز تولید می شود – عناصر معدنی مانند آهن، کلسیم، سدیم ، پتاسیم و فسفر
در آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی، آزمون های تعیین ترکیبات عسل و سایر تست های تکمیلی مرغوبیت عسل را با بالاترین کیفیت و نهایت دقت انجام میدهند. جهت ثبت درخواست انالیز عسل، میتوانید با شماره 09125518476 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید و پس از تایید نمونه خود را ارسال بفرمایید.
مهمترین مواد تشکل دهنده عسل | جزئیات |
آب | آب H2O |
قندها | قندهای احیاکننده (گلوکز، فروکتوز)، قندهای غیر احیاکننده (ساکارز) |
اسیدهای آمینه | آمینواسیدهای آزاد (پرولین)، اسیدهای آمینه معدنی (اسیدسیتریک، اسید استیک) |
آنزیمها | آمیلاز، سوکراز، گلوکزاکسیدار، کاتالاز |
ترکیبات فنلی | اسیدهای فنلی، فلاونوئیدها |
رنگدانهها | کاروتنها، آنتوسیانینها، فلاونوئیدها |
اسیدهای آلی | اسید گلوکونیک |
سایر ترکیبات | آب اکسیژنه (تولید شده توسط آنزیم گلوکز اکسیداز) |
عناصر معدنی | آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر |
ترکیبات درمانی عسل
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون آزمایش عسل (که در ازمایشگاه عسل دانشگاه شهید بهشتی انجام می شود) کلیک کنید.
هرچند تمام ترکیبات عسل در خواص درمانی آن سهیم هستند ولی ترکیبات زیر بیشترین تاثیرات را دارند.
- آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن: این ترکیب سبب اکسید شدن ترکیبات غشای باکتری ها می شود، و به نابودی آن ها کمک می نماید.
- گلوکونیک اسید و سایر اسیدهای عسل: این اسیدها سبب اسیدی شدن محیط عفونت شده و سبب تخریب سلول های باکتری می شوند.
- قند: قندها سبب غلیظ شدن عسل می شوند ، این باعث کشیده شدن آب از باکتری ها در محل عفونت شده و سبب مردن باکتری ها می شوند.
سه عامل بالا سبب خواص ضد میکروبی عسل می شوند که اهمیت زیادی در ترمیم و بهبود زخم دارد.
- ترکیبات فنلی: این ترکیبات آنتی اکسیدان های قوی هستند که در خنثی سازی رادیکال های آزاد و رفع التهاب اندام ها و انواع بیماریهای التهابی مانند انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی ، روانی، عصبی و پوست و مو و … بسیار موثرند.
- انواع رنگدانه ها: این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و به خواص ضد التهابی عسل کمک می کنند. به همین جهت هرچه رنگدانه های عسل بیشتر باشد، درمانی تر است.
کلام آخر
در این مطلب با مواد تشکیل دهنده عسل و خواص درمانی مهمترین آنها آشنا شدید. آزمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی آماده است سوالات شما پیرامون عسل در کامنت ها پاسخ دهد. با ما همراه باشید.